دولت پاکستان در ادامه فشارهای سیاسی بر عمران خان و اعضای حزب تحریک انصاف، گذرنامههای ۱۰ تن از اعضای کابینه دولت عمران خان را که از اعضای تحریک انصافاند، لغو کرد. روز شنبه ۶ خرداد، اداره کل مهاجرت و گذرنامه پاکستان اعلام کرد که رهبر حزب عوامی ملی و ۱۰ تن از رهبران حزب تحریک انصاف، حق داشتن گذرنامه دیپلماتیک را ندارند.
اکسپرس تریبون، روزنامه پاکستانی، نوشت که اداره کل مهاجرت و گذرنامه پاکستان، عون عباس باپی، شاهمحمود قریشی، اسد عمر، پرویز ختک، علی امین گنداپور، علی محمد خان، فرخ حبیب، زرتاجگل، اعظم خان سواتی و شیخ رشید احمد از رهبران حزب تحریک انصاف را از داشتن گذرنامه دیپلماتیک محروم کرد.
این افراد از سال ۲۰۱۸ تا آوریل ۲۰۲۲، اعضای کابینه دولت عمران خان بودند، از جمله شاهمحمود قریشی و شیخ رشید احمد که به ترتیب در مسند وزارت خارجه و مسند وزارت داخله (کشور) کار میکردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شیخ رشید احمد در توییتی نوشت که او قصد ندارد مانند آصف علی زرداری و نوازشریف به خارج از پاکستان فرار کند. او مدعی شد که دولت شهبازشریف، حتی شهروندی او را لغو کرده است.
میں اللہ کےفضل سے ماں اورعوام کی دعاوں سے کرپشن سے پاک16مرتبہ وفاقی وزیررہاہوں اقوام متحدہ میں خطاب کیااورپاکستان کی ایٹمی ٹیکنالوجی کی خدمت کی زرداری نوازڈارکیطرح ملک سےنہیں بھاگالیکن آج میری شہریت پاسپورٹ منسوخ کردیےگئےہیں جب تک گرفتار نہیں ہوتاقوم میرےٹوئٹرکو فالوکر ے pic.twitter.com/POGNADjNjF
— Sheikh Rashid Ahmed (@ShkhRasheed) May 27, 2023
یک روز پیش از باطل شدن گذرنامههای اعضای رهبری حزب تحریک انصاف، عمران خان و همسرش، بشرا بی بی، نیز از سفر به خارج از پاکستان منع شدند. عمران خان روز شنبه، در توییتی در واکنش به اقدام دولت پاکستان، گفت قصد خروج از کشور را ندارد. عمران خان افزود: «من نه ملک یا تجارتی در خارج از کشور دارم و نه حتی حساب بانکی.»
نخستوزیر پیشین پاکستان در ادامه افزود که اگر فرصتی برای رفتن به تعطیلات داشته باشد، از نظر او کوههای شمال پاکستان، بهترین مکان برای تفریح است. رسانههای پاکستان روز پنجشنبه گذشته به نقل از منابعی آگاه در وزارت داخله این کشور خبر دادند که نامهای عمران خان و همسرش، بشرا بی بی که متهم به اختلاساند، به «فهرست کنترل خروج» اضافه شدهاند. این فهرست، ویژه درج نام افراد خطرناک از جمله اشخاص متهم به قاچاق انسان، قاچاق مواد مخدر و دیگر جرایم سنگین است.
عمران خان در ۱۹ اردیبهشت از طرف پلیس پاکستان در مجتمع قضایی اسلامآباد بازداشت و زندانی شد. هزاران نفر از هواداران عمران خان در اعتراض به بازداشت او به جادهها ریختند و در مواردی با نیروهای امنیتی درگیر شدند.
عمران خان دو روز پس از بازداشت به دستور دادگاه عالی پاکستان آزاد شد. اداره ملی پاسخگویی پاکستان که یک نهاد رسیدگی به پروندههای فساد است، گفت عمران خان در ارتباط با یک پرونده فساد به نام «القادر تراست» بازداشت شد و این نهاد به تلاشهای خود برای اجرای عدالت در رابطه با اتهامهای موجود ادامه میدهد.
عمران خان پیش از بازداشت به دست پلیس پاکستان، گفته بود که دولت شهبازشریف تلاش میکند او را بازداشت کند تا از حضور او در انتخابات پاکستان که قرار است در ماه اکتبر برگزار شود، جلوگیری کند.
عمران خان از اوایل سال ۲۰۲۲ که از قدرت کنار گذاشته شد، همواره در تلاش بوده است تا با گسترش نفوذ خود در میان مردم، آرای انتخابات آینده پاکستان را به نفع خود رقم بزند. با این حال، پروندههای فسادی که علیه او شکل گرفته و همچنین فشارهای دولت و ارتش پاکستان، ممکن است به تضعیف روزافزون موقعیت عمران خان تا زمان برگزاری انتخابات بینجامد.